Åsly har fått «minikantine»!

DSC03354

8.- og 9.-klassingene som har valgt arbeidslivsfag på ungdomstrinnet skal i løpet av skoleåret gjennom tre perioder med forskjellige studieretninger; bygg- og anleggsteknikk, elektro og restaurant- og matfag. Elevene på 8. er nå godt i gang med restaurant- og matfagdelen. De har som prosjekt å drive en liten minikantine for  ungdomstrinnselevene noen utvalgte dager fram til påske i denne perioden. Elevene lærer blant annet å beregne kostnader og porsjoner: «Hvor mye må vi selge for å dekke opp utgiftene? Hvor mange kunder kan vi regne med å få?» Dette er spørsmål vi stadig grubler på, og elevene har forstått at det er mye regning på et kjøkken. I tillegg lærer de om håndtering av mat, hygiene, kundebehandling, og ikke minst: hvordan arbeide under tidspress? For det er ikke til å legge skjul på at det kan være ganske så hektisk å arbeide på et kjøkken!

Sist onsdag var det fullkornwraps med fajitaskrydret kylling som sto på menyen. Elevene lagde 85 wraps for salg og før matfriminuttet var over hadde vi solgt ut alle sammen. Det må vel kunne kalles suksess!

 

 

Hilsen elevene på restaurant- og matfag, 8.trinn og faglærer Jenny V. Brovold