Samarbeidsprosjekt mellom Åsly skole og Fosen Folkehøgskole

De to siste onsdagene (uke 45 og 46) har restaurant- og matfagelevene på arbeidslivsfag, 9.trinn ved Åsly skole vært på besøk hos Fosen Folkehøgskole. Den første onsdagen ble vi invitert på lunsj og omvisning på skolen. Det var spennende å se hva som skjer bak veggene hos vår nærmeste nabo. Åslyelevene ble både overrasket og imponerte over studietilbudet som finnes der; alt fra garnfarging og veving til båtbygging. Vi fikk også en liten innføring i skolens satsing på økologisk mat, og hva det innebærer.

Denne uken troppet vi igjen opp på folkehøgskolen til lunsj og felles undervisning med elevene på matlinja der. Temaet for dagen var vegetarmat, noe som var helt ukjent for oss. Det som sto på menyen var: kornkarbonader, nøIMG_3956ttekaker, grønnkålpesto, cashewgratinerte poteter, jordskokksuppe, løksuppe, rundstykker og hummus. I tillegg lærte elevene å lage hjemmelaget tacokrydder, noe som kokken Bjørn Erik Vangen for øvrig anbefalte elevene å fortsette med hjemme også (se oppskrift lengre ned).

Elevene fra Åsly og elevene på folkehøgskolen IMG_3966samarbeidet godt om de ulike rettene selv om det var rimelig hektisk og trangt om plassen
inne på kjøkkenet med mange elever i full sving. På slutten av dagen fikk vi prøvesmake de ulike rettene. Noen var litt skeptiske, men de fleste var veldig flinke til å smake.

IMG_3975IMG_3974IMG_3977IMG_3976
Vi vil gjerne takke Fosen Folkehøgskole med Bjørn Erik Vangen og Stig Bjørnar Mandal i spissen for samarbeidet så langt! Å få praktisk kjennskap til kokkeyrket, med to flinke kokker som inspirasjon, betyr veldig mye for elevene og er viktig for rekrutteringen til kokkeyrket.

Jenny V. Brovold, faglærer på arbeidslivsfag v/Åsly skole.

TacokrIMG_3965ydder
3 ts. korianderpulver
2 ts. kummin
1 ts. chilipulver
1 ts. løksalt
2 ts. paprikapulver
Litt oregano