Zigany – kyllinggryte (Eritrea)

Så godt det lukter av zigany-gryta! (5 personer)

4 store spanske løk
5 fedd hvitløk
1 dl vegetablisk olje
2 bokser hakkede tomater
1 boks tomatpuré
5 kyllinglår (kan også bruke andebryst)
spisskummen
kardemomme
chilikrydder
salt
5 egg
1 bunt persille
b4777b
Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. La dette koke på høy varme helt til løken har sluppet ut alt vannet. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og kyllinglårene og la gryten småkoke i 30 min. Gryta er klar når kyllingen er gjennomkokt. Smak til med spisskummen, kardemomme, chillikrydder og salt. Kok eggene og tilsett hardkokte egg i gryten. Dryss hakket persille over gryten og server varm. Server gjerne med injera (byggpannekaker) og salat.